Zeusz, a kényelmes öregúr

2019-11-20 | Budaörs
Időről-időre kutyákat és cicákat mutatunk be a Budaörsi Állatmenhely közreműködésével. Talán pont itt talál valamelyikre az, akivel boldog éveket tölthetnek együtt.

Zeusz egy elképesztően karakteres figura. Shar Pei ősök egészen biztos, hogy szerepeltek a családfájában, de esélyes, hogy tigris-csíkos boxer vagy hasonló jószág is részt vett a fogantatásában. Ezt már nem lehet kibogarászni, de látható, hogy valami hihetetlen mix keletkezett a nászukból. Ha egy filmbe keresne valaki jellegzetes kutyafigurát, Zeusz lehetne az ideális választás. Aki egyszer látta, biztos, hogy nem felejti el. A közepesnél talán kicsit alacsonyabb méretű, de széltében annál inkább terjedelmes alkata a menhelyi körülmények sajnálatos eredménye. Nem fiatal már, így testsúlya és kora miatt rövid sétákkal beéri. Hamar szuszogni kezd, fél óránál tovább nem szívesen bóklászik odakint, de ennek ellenére mindig nagyon szívesen indul neki a kalandnak. Olyan helyet keresünk neki, ahol nyugodtan pihengethet és annyit mozog, amennyire szüksége van. Emeleti lakásban nem való, a lépcsőmászás nem tenne jót neki. Egy földszinti lakásban vagy egy olyan kertes házban, ahol bemehet ő is a fűtött helyiségekbe, tökéletes élete lehetne. Pórázon jól közlekedik, a simogatást örömmel fogadja, mikor már kijutott a menhely területéről.

A többi kutyával válogatós. Kanokkal volt már több konfliktusa, semmiképpen sem javasoljuk fiú kutya mellé, de jelenleg is lány kutyával él egy kennelben. A cicák nagyon érdeklik, így macskás háztartásba nem való. Lassú, kényelmes öregúrnak tűnik, de villámgyors mozdulatokra képes, ha véletlenül a közelébe kerül egy macska.

Olyan gazdi jelentkezését várjuk, aki nem akar már hosszú túrákat tenni vele, de meg tudná adni azt a szeretetet és törődést, amit megérdemelne ilyen lehetetlenül hosszú idő után, amit Zeusznak a menhelyen kellett töltenie.

Talán pont itt talál rá az, akivel boldog éveket tölthetnek együtt.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján Zeusz adatlapján és menhely facebook oldalán az Örökbefogadható kutyák albumban lehet találni róla. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Fekete Adrienn

Megosztás