Magyarok Vására az Érsekkertben

2019-09-07 | Eger
Kiváló minőségű magyar kézműves termékek, zöldségek, gyümölcsök, sajtok Eger legnagyobb parkjában, az Érsekkertben.

Egyesületünk küldetésének tekinti a csodálatos magyar értékek és hagyományokra épülő tudás életben tartását. Önkéntes munkával 2009 óta szervezzük rendszeresen a Magyarok Vásárát Egerben, az Érsekkertben minden hónap második vasárnapján.

Célunk a magyar emberek életkörülményeinek javításán túl, hogy a Magyarok Vásárai országszerte a hagyományainkat felelevenítő közösségi, információs színtérré, kulturális nappá, oktató, nevelő rendezvényekké váljanak, melyeket az emberek korra, nemre, felekezetre stb. tekintet nélkül igényelnek.

Örömmel látunk mindenkit a rendezvényeinken, és osztjuk meg tapasztalatainkat mindazokkal akik egyetértenek a célkitűzéseinkkel:

  •  vásárlókat, akik a vásár kínálatára kíváncsiak,
  •  látogatókat, akiknek a kulturális programok keltették fel érdeklődését,
  •  vásárosokat, akik a vásár szellemének megfelelő termékekkel és szolgáltatásokkal jelentkeznek,
  •  vásárszervezőket, akik szerte az országban hasonló rendezvényeket kívánnak megvalósítani.

Kapcsolatban állunk több száz kézművessel, őstermelővel, vásározóval, akik lehetőségeik szerint eljönnek a vásárba és kínálatukkal gazdagítják a választékot.

Minden hónapban kulturális rendezvények színesítik a programunkat, amelynek szereplői főként a kistérség hagyományőrző és kulturális szervezetei. Felkérésre falunapok, közösségi rendezvényeken is színesítjük a programot.

Kiemelt fontossággal kezeljük az önellátásra való törekvést, ebben tagjaink is példát mutatnak (pld. vegyszermentes zöldség-, gyümölcstermesztés).

Továbbá várjuk minden magánszemély és egyesület érdeklődését, akik célkitűzéseinkkel azonosulni tudnak és szívesen dolgoznának velünk.

Megosztás