Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nõnek lenni, nõnek maradni: évadzáró Csajos est a Barátságban

2019.06.19. @ 18:00 - 21:00

A mai párkapcsolatok problémái és esetleges megoldásai kerülnek terítékre a Barátság mozi június 19-i Csajos estjén. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés ezúttal a család és a karrier, a nõk önmegvalósításának témáját járja körbe; a meghívott elõadók Gedõ Ágnes szakpszichológus és Bornemissza Katalin pszichológus. A 18 órakor kezdõdõ beszélgetés után a Dumplin’ – Így kerek az élet címû amerikai zenés vígjátékot, életrajzi drámát vetíti a város mozija.

„Anya vagyok, nincs idõm nõnek lenni” – halljuk sokszor, hiszen nõnek lenni és nõnek maradni a 21. században nagyon nehéz. A nõknek dolgozni, otthont teremteni és gyereket nevelniük is kell – életük csupa rohanás, óvodából, iskolából a munkahelyre és vissza. Munka után edzésre, nyelvórára viszik csemetéiket, vagy szülõi értekezletre igyekeznek…

A nõknek temérdek szerepben, helyen kell megfelelniük, és zsonglõrként egyensúlyozniuk a rájuk váró feladatok között. Közben azonban hajlamosak elfelejteni, ki is életük igazi fõszereplõje: önmaguk. Itt az ideje elsõ helyre kerülniük a saját életükben, hogy anyaként is nõnek érezhessék magukat! Ebben próbál segíteni a júniusi, évadzáró Csajos est két meghívott vendége, Gedõ Ágnes szakpszichológus és Bornemissza Katalin pszichológus.

A beszélgetés után az Dumplin’ – Így kerek az élet címû amerikai zenés vígjátékot, életrajzi drámát nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Anne Fletcher rendezésében, Jennifer Aniston, Odeya Rush és Danielle Macdonald fõszereplésével. A történet fõhõse, Willowdean „Dumplin” Dickson, a vidéki duci lány megelégeli, hogy egykori szépségkirálynõ anyjának élete ma is a szépségversenyek körül forog, úgyhogy fogja magát, és benevez a városi szépségversenyre, hogy móresre tanítsa a felszínes lányokat és tiltakozzon anyja felszínes és csak a külcsínre adó világa ellen. Legnagyobb meglepetésére mások is követik példáját és csatlakoznak a tûsarkú forradalomhoz. A filmben az anya-lánya kapcsolat, a barátság, az önkifejezés, önmaguk megtalálása és elfogadása egyaránt terítékre kerül.

A júniusi Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon.

OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2019.06.19.
Időpont:
18:00 - 21:00
Esemény kategória: