8 évre eltiltanák az ebtartástól a kisbéri férfit

2019-10-30 | Kisbér
(A kép illusztráció!) Az állatkínzás vétsége lefolytatott büntetőeljárást követően a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 8 évre tiltsa el az ebtartástól a kisbéri férfit.

A férfi 2017. február 11-én, délután, Kisbéren egy kocsmában tartózkodott, amikor ismerősétől megtudta, hogy a kutyája az udvarában lévő kacsáira támadt, ezért hazasietett. A férfi hazaérkezésekor a kutyája éppen egy kacsát fogott meg, azt megpróbálta tőle elvenni, de a kutya a keze felé kapott.

A férfi ekkor dühében elhatározta, hogy a kutyáját elpusztítja, mert már máskor is rátámadt a baromfikra.

A  férfi ezután a kutyát egy kötéllel a kerítésen felakasztotta, majd a tetemet a háza melletti gazos területen takarás nélkül helyezte el. A férfi ezt követően visszament a kocsmába italozni.

A férfit a bíróság büntetőeljárásban 1 év 1 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, és 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén az ügyész is jogosult keresetet indítani a tevékenységtől eltiltás iránt, ezért a büntetőeljárás befejezését követően az ügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 8 évre tiltsa el az ebtartástól a kisbéri férfit.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás