Mátyás Király mézbora - mesejáték Kisbéren

2019-03-09 | Gyereksarok
2019. április 25. 10 óra - Kisbér, Wass Albert Mûvelõdési Központ és Városi Könyvtár színházterme.

Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli gyõzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát… Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hû bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon a mézbor.

A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedût. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.

Mesénket korhû középkori zenével és tánccal színesítjük, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Forrás:WAMK

 

Megosztás