A tûzifa gyûjtés szabályozása a Vértesi Erdõ Zrt. területén

2019-01-09 | Hasznos infók
(A kép illusztráció!) A Vértesi Erdõ Zrt. a tûzifa gyûjtéssel kapcsolatban az alábbiakat tette közzé honlapján:

"Tisztelt Érdeklõdõk!

A Vértesi Erdõ Zrt. fakitermelési tevékenységének részeként korlátozott mértékben lehetõséget kínál a fahasználati tevékenységéhez kapcsolódóan önálló tevékenységként a saját szükséglet céljára végzett tûzifagyûjtésre.

A gyûjtés keretében a földön fekvõ, jellemzõen korábbi fakitermelést követõen visszamaradt faanyag készíthetõ fel.
 

A gyûjtés megkezdését megelõzõen a gyûjtési szándék bejelentése a Társaság erdészetein keresztül lehetséges. A bejelentõ és az erdészet érdekegyezése esetén a tevékenység részletes feltételeit (hely, idõtartam, speciális körülmények) a felek között létrejött megállapodás tartalmazza.
 

A gyûjtési tevékenység befejezését követõen a készletezett anyag az illetékes kerületvezetõ által kerül felmérésre, majd a gyûjtött faanyag ellenértékének megfizetését követõen  kerülhet sor a faanyag erdõtörvényben és EUTR rendeletben rögzített / hatályos jogszabályokban rögzített feltételek szerinti szállítására.
 

Az erdõterületet a munka elvégzése, ill. az összegyûjtött faanyag elszállítása után nevelõvágást követõen az erdõ további fenntartására, véghasználatot követõen erdõfelújításra alkalmas állapotba kell hozni."

 
 
 
Forrás:verteserdo.hu
 

2019-01-08.

Megosztás