Lezárultak a tervezett pályázati és önerõs beruházások a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban

2019-07-01 | Hasznos infók
Lezárultak a tervezett pályázati és önerõs beruházások a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban.

A 2018. év során valamint a folyó év elsõ felében az Emberi Erõforrások Fejlesztési Operatív Programon (EFOP 2.2.19-17-00040) keresztül elnyert pályázati

támogatással valósult meg az épületrész szigetelése külsõ és belsõ vakolat megújítással. 

A 228,3 M Ft. összértékû pályázati támogatás keretében a felújítási – szigetelési munkálatokon túl a gasztroenterológiai, labortechnikai diagnosztikai és sterilizációs mûszerparkkal bõvült intézményünk eszközállománya. 

Ugyancsak pályázati forrásból (EFOP 2.2.18-17-00029) mintegy 74,8 M Ft értékben valósultak meg betegbiztonsági fejlesztések, melynek keretében kézhigiénés és légfertõtlenítéses rendszer, valamint betegazonosító rendszer került kialakításra. 

ÁEEK-NEAK-EMMI pályázati támogatással és saját források bevonásával készült el a kórház funkcionális és környezeti struktúrájának fejlesztése mintegy 10+16,4 M Ft értékben.

A project folyamán kül-és beltéri kamera rendszer, dolgozói beléptetõ rendszer, kerítés rendszer, a dolgozók részére fedett és zárt kerékpártároló, a betegek, valamint hozzátartozók részére fedett kerékpártároló és zöldövezeti fedett pavilonok kerültek kialakításra parkosítással. 

További, már kizárólag önerõs beruházások keretében a betegellátás biztonságosságának, minõségének javítása érdekében kiegészítõ lift került kialakításra.

Az intézményi épületegyüttes funkcionális és energia hatékonyságának fejlesztése céljából napelemes rendszer telepítésére és árnyékolás-technikai korszerûsítésre került sor.  Ezen önerõs beruházások összértéke mintegy 40  MFt. 

A beruházásoknak köszönhetõen az intézmény mind struktúrálisan, mind funkcionálisan, mind pedig betegbiztonsági szempontból is jelentõsen korszerûsödött az elmúlt mintegy másfél év során. . 

Batthyány Kázmér Szakkórház

Sajtóközlemény

Megosztás