Lezárult a betegbiztonsági fejlesztés a Batthyány Kázmér Szakkórházban

2019-03-04 | Helyi közélet
2017-ben nyújtott be pályázatot a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház az Emberi Erõforrás Operatív Program keretében a Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben címû pályázati kiírására.

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, az egészségügyi intézmény 74 15 594 forint vissza nem térítendõ támogatást nyert el a Betegbiztonsági fejlesztések és szemléletváltás a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban címû, EFOP-2.2.18-17-2017-00029 azonosító számú projekt megvalósítására.

A fejlesztés sikeresen lezárult, a projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg.

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt keretében a kisbéri kórház eszközfejlesztéssel és szemléletformálással javította a betegbiztonságot.

A projekt célja, a kórházi fertõzések kockázatának csökkentésével valamint az egységes betegazonosítás megteremtésével az intézményi betegbiztonsági szervezeti kultúra fejlõdésének elõsegítése, ezáltal az egészségügyi dolgozókra nehezedõ nyomás csökkentése, a betegellátás minõségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése volt.

 

 

Az általános és speciális higiénés rendszerek fejlesztése keretében beszerzett eszközök között falra szerelhetõ, érintés nélküli kézfertõtlenítõ adagolók, falra szerelhetõ folyékony szappanadagolók, ultraalacsony energiájú plazmamezõ mûködési elvét használó légfertõtlenítési rendszerek szerepeltek.

 

 

A meglévõ medikai rendszerhez illeszkedõ egységes betegazonosító rendszerek fejlesztése során betegazonosító rendszerhez kapcsolódó antibakteriális, ellenálló, felnõtt karszalagokat, betegazonosító rendszerhez kapcsolódó etikett címkéket vásároltak.

 

 

A fejlesztés érintette a fekvõbeteg osztályok kórtermeit, a járóbeteg ellátás szakrendelõit, a krónikus osztályt, a mozgásszervi rehabilitációs osztályt, a gasztroenterológiai rehabilitációs osztályt, a sebészeti kezelõt, a tornatermeket, a fizikoterápiás kezelõt és a bonctermet.

 

 

A projekt január végén sikeresen zárult, a beszerzett eszközöket, berendezéseket a kórház megvásárolta, üzembe helyezte és használja.

Az általános és speciális higiénés rendszerhez kapcsolódó berendezések használatáról a betegeket és hozzátartozóikat a kórház dolgozói tájékoztatják, használatuk szükségességére folyamatosan felhívják a figyelmet.

 

 
Sajtóközlemény

 
(X)

 

Megosztás