Több mint 200 millió forint a járóbeteg-ellátás fejlesztésére a kisbéri kórházban

2019-03-05 | Helyi közélet
2017-ben nyújtott be pályázatot a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház a járóbeteg ellátás infrastrukturális körülményeinek javítására és új eszközök beszerzésére az Emberi Erõforrás Minisztériumának vonatkozó pályázati kiírása keretében.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00040 azonosító számú sikeres pályázat eredményeként 228 308 818 forint vissza nem térítendõ támogatást nyert el az egészségügyi intézmény a fejlesztés megvalósítására. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg.

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt kiemelt célja az aktív fekvõbeteg ellátást nélkülözõ kisbéri járásban a lakosság egészségügyi ellátásának minõségi fejlesztése, a járóbeteg ellátások hozzáférhetõségének javítása, a járóbeteg ellátás színvonalának emelése fõként a sebészeti beavatkozások és a laboratóriumi vizsgálati lehetõségek szakmai bõvítésével, a definitív ellátások bõvítése az egynapos sebészeti beavatkozások biztosításával, a lakosságközeli labor szolgáltatások-biztosítása, a járóbeteg szakrendelések szolgáltatási palettájának bõvítése, a járóbeteg szakellátás épületének fejlesztésével az épített környezet betegbiztonsági  feltételeinek javítása, a beteg- és dolgozói komfortérzet javítása.

Az eszközbeszerzés keretében többek között 2 STE kapacitású autoklávot, hordozható méretû "kis" ultrahang készüléket, közepes kapacitású klinikai kémiai automatát, közepes kapacitású haematológiai automatát, labor asztali centrifugát, elektromos sebészeti kést, automata mûszermosó készüléket, video-processzort, video-kolonoszkópot, video-gasztroszkópot és monitort vásárol az intézmény.
Az eszközök többsége már megérkezett a kórházba, beüzemelésük és használatba vételük folyamatosan történik.

A felújítás keretében az 1857-ben emelt, jelenleg a járóbeteg szakellátásnak helyet adó épület szigetelési és az ezzel járó helyreállító kivitelezési munkálatai zajlanak.

 

 
A korszerûsítést és felújítást a falak nagymértékû vizesedése tette szükségessé, a 2-3 méter magasra kúszó víz az épületben dolgozók egészségét veszélyeztette és a betegek komfortérzetét is rontotta.

A felújítással érintett szakrendelõ helyiségek összes alapterülete 800 négyzetméter, a fejlesztésben érintett szakmák: laboratóriumi ellátás, sebészeti ellátás, mozgásszervi rehabilitációs ellátás, gasztroenterológiai ellátás.

Az épületfelújítási munkák õsszel megkezdõdtek és jelenleg 75 százalékos készültségi fokon állnak.

 

 


 


 
 
Sajtóközlemény
 
(X)

 

Megosztás