81-es és 13-as utak korszerûsítése: megvalósíthatósági tanulmány készül - mondta Palkovics László

2019-05-17 | Magazin
Nemrég közöltünk egy írást, mely arról szólt, hogy a kormány döntött a 81-es és a 13-as fõutak fejlesztésérõl. Ehhez hangzott el ma újabb  információ Dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertõl Székesfehérváron.

Idézzük a Magyar Távirati Iroda közleményének erre vonatkozó részét:

"..A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern jármûvekre a közösségi közlekedésben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követõen.

Palkovics László a sajtóeseményen azt is közölte, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1-es autópályából leágazó 13-as és 81-es, továbbá a 63-as fõút kétszer kétsávosra alakítására a meglévõ nyomvonalakon, így létrejönne egy településeket elkerülõ gyorsforgalmi összeköttetés az M1-es és a szintén elõkészítés alatt álló M8-as autópálya között.

Megjegyezte, hogy az elõkészítõ munka most kezdõdik, s része annak a 3200 milliárd forintos útfejlesztési programnak, amit a kormány nemrégiben elindított.

    A tárcavezetõ kitért arra is, hogy a programnak három alapelve van: minden gyorsforgalmi útnak el kell érnie a határokig, a megyei jogú városok között autópálya vagy autóút biztosítja az összeköttetést, illetve a gyorsforgalmi úthálózatnak bármely településrõl harminc perc alatt elérhetõnek kell lennie.

Utóbbihoz kapcsolódik az M8-as tervezése és építése, valamint az M9-es autópálya késõbbi fejlesztése.

    Palkovics László hangsúlyozta, hogy az elkövetkezõ hat évben ezen útfejlesztések jelentõs része meg fog valósulni…"

-MTI-

Címlapkép: uteppark.hu

Megosztás