Az alkoholszonda két esetben pozitív lett

2019-04-24 | Magazin
(A kép illusztráció! - Fotó:nol.hu) A Kisbéri Rendõrkapitányság járõrei 2019. április 23-án Finn módszerrel ittas ellenõrzést hajtottak végre.

A járõrök kora reggel Vérteskethelyen, a Kossuth Lajos utcában ellenõriztek egy személygépkocsival közlekedõ komáromi lakost. A sofõrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további intézkedés céljából a Kisbéri Rendõrkapitányságra elõállították. A mérési eredmények alapján az 55 éves férfival szemben a rendõrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendõrök ugyanezen a napon délelõtt Ácsteszér, Kossuth Lajos utcában megállítottak egy lassú jármûvel közlekedõ helyi lakost. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért további intézkedés céljából a rendõrkapitányságra elõállították. A sofõr elmondta, hogy elõzõ este nagy mennyiségû szeszes italt fogyasztott. A mérési eredmények alapján az 50 éves gépjármûvezetõvel szemben a rendõrök büntetõeljárást kezdeményeztek.    

A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén rendszeresen tartanak a rendõrök ittas ellenõrzést, melyek elsõdleges célja a balesetek megelõzése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha ittas állapotban vezet, nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélynek teszi ki! Ne üljön alkoholfogyasztás után jármûbe/jármûre és ne engedje át a vezetést olyan személynek, akirõl tudja, hogy a vezetés megkezdése elõtt szeszes italt fogyasztott.  

….hogy mindenki hazaérjen!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság  közleménye

Forrás:police.hu

 

Megosztás