Bakonyszombathelyen adta el a kölcsönzött autót

2019-06-05 | Magazin
A Komáromi Járási Ügyészség a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bûntette és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indult bûnügyben vádiratot nyújtott be egy budapesti férfival szemben, aki az általa bérelt gépjármûvet értékesítette.

A vádlott 2017. augusztus 23. napján egy, a személygépjármûvek kölcsönzésével foglalkozó  Kft-tõl bérbe vett egy személygépkocsit 2017. szeptember 13. napjáig, határozott idõre.
 

A vádlott anyagi gondokkal küzdött, ezért a bérleti szerzõdésben kikötött határidõre az autót nem szolgáltatta vissza a bérbeadó részére, hanem azt 2017 szeptemberében, internetes oldalon eladásra hirdette, majd a hirdetésre jelentkezõ vevõ részére 2017. szeptember 5. napján Bakonyszombathelyen 1.850.000.- Ft vételár ellenében sajátjaként értékesítette.

Az értékesítés során a vádlott hamis, általa készített tulajdonjog átruházási szerzõdéssel igazolta a vevõ részére, hogy a gépjármûvet a sértettõl Budapesten 2017. augusztus 28. napján megvásárolta.
 

A vádlott a bûncselekmény elkövetésével 2.500.000,- Ft kárt okozott a személygépkocsi tulajdonosának. Az okozott kár az autó lefoglalásával és a sértett részére történõ visszaadásával megtérült.
 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bûncselekmény elkövetését beismerõ, büntetett elõéletû vádlottat a bíróság halmazati büntetésül elzárásra ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás