Börtönbüntetés ittas jármûvezetésért Vérteskethelyen

2019-04-08 | Magazin
Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján a Tatabányai Törvényszék a többszörös visszaesõnek minõsülõ ittas jármûvezetõt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A Komáromi Járási Ügyészség 2018. december 13-án bíróság elé állította azt a férfit, aki 2018. december 4-én Vérteskethelyen, a 8135. számú úton ittas állapotban vezette a benzinmotoros kerékpárját. A bíróság az elsõfokú eljárásban 90 nap elzárásra és 8 év közúti jármûvezetéstõl eltiltásra ítélte a férfit.

A vádlott többszörös visszaesõ, ezt megelõzõen hatszor volt büntetve ittas jármûvezetés vétsége miatt, amelyek közül ötször végrehajtandó szabadságvesztést, egyszer felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.

Az ügyészség a tárgyaláson végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, ettõl eltérõen ítélte az elsõfokú bíróság elzárásra a vádlottat.

A Komáromi Járási Ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélésért jelentett be fellebbezést.

Az ügyészség fellebbezése eredményes volt, a Tatabányai Törvényszék a vádlott büntetését 1 év börtönbüntetésre változtatta meg, a 8 év közúti jármûvezetéstõl eltiltást helyben hagyta.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 
 

Megosztás