Budapest és Kisbér között közlekedõ autóbusz balesete

2019-07-26 | Magazin
(A kép illusztráció!) Egy busz és egy autó ütközött össze az M1-es autópályán Biatorbágy térségében, egy ember meghalt. Az autópályát lezárták - közölte a rendõrség csütörtök délután honlapján. A buszt üzemeltetõ Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) tájékoztatása szerint a jármûvön utazók közül egy ember könnyebben megsérült.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság közleménye szerint a baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt az M1-es autópálya 15-ös kilométerszelvényénél a fõvárosból kifelé vezetõ oldalon. Az ütközés következtében a személygépkocsi kigyulladt.

    Pruzsina Alice, a KNYKK szóvivõje azt közölte az MTI-vel, hogy a busz Budapest és Kisbér között közlekedett, majd  mûszaki hiba miatt a külsõ forgalmi sávban megállt. Az elakadásjelzõ bekapcsolása után a vezetõ értesítette a társaság szakemberét, az utasok leszállítása közben azonban egy személyautó hátulról belehajtott a buszba. Egy utas könnyebben megsérült, a személyautó vezetõje a helyszínen meghalt.

    A szóvivõ jelezte: a Credo gyártmányú 13 éves busz két napja esett át teljes mûszaki átvizsgáláson, miután elvégezték rajta a klíma és az elektronikai rendszer karbantartását.

-MTI-

Megosztás