Hatalmas tûzesethez vonultak a kisbéri tûzoltók (is) - Képgalériával

2019-06-13 | Magazin
(Fotó: Kisbér Katasztrófavédelmi Õrs) Tûz ütött ki egy hulladékhasznosító telepen Komáromban szerda délután. Nagy mennyiségû papír kapott lángra a telep épülete körül, valamint az épületen belül tûzifák és gépek is égtek.

A tûzesethez a tatabányai, a komáromi, a kisbéri, a pannonhalmi, a gyõri, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos, az ácsi önkormányzati, valamint a komáromi, a tárkányi, a bábolnai, a banai és a kocsi önkéntes tûzoltók vonultak.

IV-es kiemelt riasztási fokozat mellett csaknem hatvan tûzoltó, tizenegy vízsugár és egy létrasugár segítségével akadályozta meg a tûz továbbterjedését.

Az egységek több oldalról folyamatosan oltották a lángokat a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat irányítása mellett. A helyszínre kiérkezõ katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a tûz környezetében, de nem mutatott ki a lakosságra ártalmas károsanyag-koncentrációt.

A tûzoltók munkájukat erõgépek is segítették. Az eset során körülbelül 1500-1800 m3 papír hulladék, 800 m3 tûzifa, kisgépek, trafók, kompresszorok, és úthenger égtek el.

Öt tûzoltó gépjármû csütörtök reggel is a helyszínen tartózkodott az elhúzódó utómunkálatok miatt. A telephelyen belül két nagy területen folyik az izzó papírbálák és hulladékok szétbontása munkagépek segítségével.

A tûzoltók négy vízsugárral szüntetik meg az izzást és, egy létra vízsugárral oltják a nehezen elérhetõ izzó részeket.

KÉPGALÉRIA ITT!

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu és Komárom-Esztergom Megyei Katazstrófavédelmi Igazgatóság

Megosztás