Súrról az elnökségbe

2019-07-16 | Magazin
A közelmúltban új vezetõséget választott a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A KEMHESZ új elnöke az esztergomi Zoltai Dániel lett. Az új vezetõség kiemelt céljának tartja egyesületeik segítését, az utánpótlás nevelését és a Duna megyei szakaszának hasznosítását.

A szervezet céljainak elérése érdekében kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, valamint együttmûködést kíván kötni a megyei önkormányzattal és a kormányhivatallal.

Az elnökség további tagjai; alelnök Varju György (Oroszlány), ügyvezetõ Osvald Zsolt (Esztergom), Kovács József (Kocs), Nagy Róbert (Almásfüzitõ), Sógorka Ottó Gyula (Súr), és Szántai Gyula (Oroszlány-Vértessomló). A vezetõség tevékenységét új munkatársként Schmidt-Kovács Bence halgazdálkodási szakmérnök szakmai igazgatóként támogatja.

A megyében eddig több helyszínen volt horgász gyerektábor, Esztergomban, Tatabányán, Kecskéden és Almásfüzitõn foglalkoztak külön az utánpótlással. A megyei vezetõknek kiemelt célja a horgászutánpótlás képzése és nevelése, ehhez az iskolákkal is szeretnének együttmûködést kialakítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége elküldte a MOHOSZ részére annak a három gyermeknek a nevét, akik képviselik a megyét az Országos Ifjúsági Táborban augusztus elején a Tisza tónál. Nebehaj István (Vasas HE. Esztergom), Szabó Mátyás (Vasas HE. Esztergom) valamint Bódi Soma (Komáromi HE.) érdemelte ki a megyei versenyen nyújtott jó teljesítménnyel a részvétel jogát.

A KEMHESZ egyeztetést kezdeményezett a vízügyi szakaszmérnökséggel annak érdekében, hogy a megyei Duna-szakaszon átjárható, horgászbarát gátrendszer alakuljon ki és könnyebb legyen megközelíteni a vízfelületet. A szövetség úgy véli, hogy a horgászat egyik népszerûsítõ formája a horgászturizmus lehet, mivel a megye erre sok kitûnõ lehetõséget kínál.

A tavalyi évben az alacsony vízállás miatt elmaradt a halasítás, ezt 2019 elsõ félévében pótolták, július végén tervezik a következõ telepítést,majd a megyei szövetség szeptemberben kecsegét telepít. A KEMHESZ fajokban kiegyensúlyozott, õshonos fajták elterjesztésére törekszik, a tudatos halgazdálkodás megvalósítására szakmérnök alkalmazásáról döntöttek.

A jövõben több horgászversenyt szeretnének szervezni. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és az Almásfüzitõi Timföldgyár Horgász Egyesület 2019. szeptember 1-jén 600 órai kezdettel rendezi meg a megyei Duna szakasz 1760 folyamkilométerénél  az I. Feeder Duna Kupa horgászversenyt. A verseny célja, népszerûsíteni a folyóvízi feederezést és a Duna szakaszt és egy feeder csapat kialakítása, mely sikeresen képviseli a megyei horgászsportot.

Az új elnök bemutatkozásában elmondta, a megyei szervezet, mintegy mentorként törekedne szorosabb kapcsolatra a 58 tagszervezettel és a már meglévõ, biztos alapokon kíván építkezni.. A szövetség a megyében az egyik legnagyobb társadalmi szervezet, 18.000 aktív taggal. Május végéig 700 fõvel bõvül az eredményes horgászvizsgát tettek száma, 23 ember pedig halászati õr képesítést szerzett – tájékoztatott Farkas István.

Megosztás