Veszélyes erdõtûz pusztított Tárkány térségében

2019-03-21 | Magazin
"Rendkívül veszélyes szabadtéri tûz alakult ki szerdán délután Tárkány térségében.

Az égõ aljnövényzet elérte a közeli fenyveserdõt és begyújtotta a fák törzsét is. Egy másik irányból, eldobált gumiabroncsok kaptak lángra fekete füsttel megtöltve a levegõt.

A tûzjelzést követõen kiérkezõ ácsi önkormányzati tûzoltók még csak egy focipályányi területen égõ tûzzel vették fel a harcot, ami a közeli baromfitartó telepek felé haladt.

A tûzoltás-vezetõ a felderítést követõen megemelte a riasztási fokozatot, így a továbbiakban még további 3 gépjármûfecskendõ érkezett a helyszínre Kisbérrõl, Komáromból és Nagyigmándról.

Munkájukat Tárkányból és Bábolnáról önkéntes tûzoltók segítették. A helyszínen rövid idõ alatt összesen kilenc tûzoltójármû jelent meg 35 tûzoltóval.

A kiterjedt tûzeset irányítását a Katasztrófavédelmi Mûveletei Szolgálat végezte. Az oltás során 3 vízsugárral és a kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Mivel a terület a lakott részektõl távol esett egy vízszállító autó is segítette az oltást, amely közel két órát vett igénybe.

A tûzeset során leégett közel 5 hektár szabad terület, de a fenyves erdõben kialakult tüzet sikerült hamar megfékezni, illetve a baromfitartó telepeket sem érték el a lángok.
 

Sajnos a száraz idõjárás miatt kialakuló szabadtéri tüzek ismét veszélyt jelentenek, ezért kérjük a lakosság fokozott figyelmét ezek megelõzésében."

Forrás:Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Megosztás