Mûfüves pályát avattak Ácsteszéren

2019-07-15 | Sport
A 680 fõs  Komárom-Esztergom megyei település az MLSZ kedvezményes pályaépítési programjának köszönhetõen gazdagodott korszerû mûfüves játéktérrel.

A 680 fõs  Komárom-Esztergom megyei település az MLSZ kedvezményes pályaépítési programjának köszönhetõen gazdagodott korszerû mûfüves játéktérrel.

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programja újabb kézzelfogható eredményt hozott, a Komárom-Esztergom megyei kisfaluban Ácsteszéren is átadtak a helyi lakosságot kiszolgáló, minden igényt kielégítõ 22×42 méteres mûfüves pályát. A pálya 10% önkormányzati és 90% MLSZ-es támogatással épült meg. A településen több mint 15 éve nincs focicsapat, a mûfüves pálya megépülésével a helyi óvoda már csatlakozott az MLSZ Bozsik intézményi programjához és a jövõben a helyi Ácsteszéri Sportegyesület is szeretne újra az MLSZ versenyrendszerébe nevezni. A sportolásra a pálya megépülésével a lehetõség adott.

Az ünnepségen az MLSZ részérõl Nyilasi Tibor elnökségi tag, a szakmai bizottság elnöke mondott köszöntõt. Az átadón részt vett és köszöntõt mondott többek között Vuts Norbert polgármester, dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Khéner László az MLSZ megyei igazgatója és Popovics György a megyei közgyûlés elnöke. A pályát Holubák Attila plébános szentelte fel.  

A pálya avató végén a gyerekcsapatok vették birtokba a pályát, majd azt követõen a hölgyek fociztak. Az ünnepség zárásaként pedig a helyi öregfiúk csapata játszott mérkõzést, ami jól mutatja, hogy a település lakói magukénak érzik a megépült létesítményt – írja az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság sajtóközleményében.

Megosztás