Borongós idõ, derûs hangulat az Ezerjó Fakanálforgató Fõzõversenyen - Képekkel is

2019-04-28 | Gasztro
(Fotó:Nagy Pál) Lehetett volna szebb idõ Mór idei tavaszi fesztiválján, így 2019. április 27-én szombaton az Ezerjó Fakanálforgató Borral Készülõ Ételek Országos Fõzõversenyén is. A barátságtalan, szeles idõjárás ellenére idén is sokan voltak a Lamberg-kastély parkjában.

Idén 35 csapat standjánál keverték a fakanalat. Közülük öten versenyen kívül indultak (a Lamberg-kastély dolgozói, a rendezõ Móri Borbarát Hölgyek, az Ízvadászok, a tavalyi gyõztes Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyesület  és a FRIMO, akik korábban már sokféle díjat elhódítottak.

Legtöbbet idén is a freudenbergiek utaztak Mórig (aki nem tudná: Mór németországi testvérvárosa), õk német-magyar vegyes csapatként indultak a Mór-Freudenberg Baráti Társaság itthoni tagjaival. Erdélybõl Mór testvérvárosának, Nyárádszeredának a küldöttsége érkezett.

A hazai résztvevõk közül legmesszebbrõl Hernádszentandrás "Bioszentandrási Katicák" nevû csapata jött, de. az ország több településérõl neveztek.

Idén sem fukarkodtak a fantáziadús nevek kitalálásában: Antivegások, Fehrer Gyevocské, Kukori-Kotkoda Csapat, Pörcök, Teleki Fúzió, Balkezes Fakanalas Doktorok, Last Minute Pörkölt, Fel-Kavarók, Bográcsrázogató Könyvmolyok és Zsizsikek…, stb.

Utóbbiak a Lamberg-kastély dolgozói, akik a parkban található Tájházban helyi sváb ételek készítésének bemutatóját tartották, sikerrel (errõl külön is írunk)..
Természetesen a többség helybéli volt: cégek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, egyesületek, nyugdíjas közösség…

A zsûri tagjai immár visszatérõen Czachesz Gábor alpolgármester, Dr. Némethné Utry Edit az önkormányzat humánügyi irodájának vezetõje, Backer Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dömötör János és Lakatos Viktor (utóbbi egyben a zsûri elnöke) voltak.

Backer Zsuzsanna tájékoztatott az eredményekrõl:

I. helyezett: Gastro-Medic

II. helyezett: Ész-Járás

III. helyezett: Mór-Zsák

Mór Város Polgármesterének különdíját a Balkezes Fakanalas Doktorok kapták.

A Közmûvelõdési Közalapítvány "Legkreatívabb csapat" különdíja a Fehrer Gyevocské csapatáé lett. Szintén a közalapítvány különdíját kapta a Brindisi Szent Lõrinc Borrend a "Legjobb ízharmóniáért".
Mór borrendjének díját az Aki mer… csapatnak ítélték..

Fentieken kívül számos különdíj talált gazdára a zsûri tagjai, különbözõ szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek jóvoltából.

A rendezõk idén is megajándékozták a résztvevõket. A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is sikeres programot szervezett.

Egész napos vásár várta a látogatókat, a Kastélypark, valamint Kapucinus tér színpadán a Lamberg-kastély Kulturális központ szervezésében kulturális mûsorok, koncertek szórakoztatták a móriakat és a vendégeket – ezekrõl olvashattak korábbi beharangozónkban. A Kastélyparkba kitelepültek a móri sakkozók is. Természetesen a móri borokat is kóstolgathatták a faházaknál. A Szent György-heti Vigasságok vasárnap és a jövõ hét elején folytatódik – és ér véget Móron.

                                                                                 Nagy Pál
 
 
KÉPGALÉRIA:
 

 

 

 

 

 

 

A zsûri tagjai
 

 

 

 

 

 

 
Fotók:Nagy Pál

Megosztás