Folytatódott a móri középületek energetikai korszerûsítése

2019-07-09 | Helyi közélet
A Mór Városi Önkormányzat ingatlanjainak energetikai korszerûsítési programjában újabb középületek kerültek sorra:

„MÓR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÖZIGAZGATÁSI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERÛSÍTÉSE”

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-3.2.1-15 jelû, Önkormányzati Épületek energetikai korszerûsítése tárgyú pályázaton TOP 3.2.1-15-FE1-2016-00035 azonosító szám alatt vissza nem térítendõ európai uniós támogatásban részesült.

A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékû támogatási intenzitás mellett, bruttó 79.52 millió forint.    

A Projekt célja: Mór Városi Önkormányzat feladatellátása több helyszínen valósul meg. Az önkormányzat több ingatlan tulajdonosa, melyet folyamatosan fejleszt. A volt „költségvetési üzem” épülete üzemeltetési költségei a tulajdonos éves költségeinek igen jelentõs részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket fõleg a fûtési hõigénybõl származó magas energia-költségek okozzák, melyek az épületek gépészeti rendszerének korszerûsítése révén csökkenthetõk.

A projekt keretein belül a homlokzati és tetõ szigetelés, valamint energetikai szempontból korszerûtlen fa szerkezetû nyílászárók cseréje történik. Az épület akadálymentes megközelítése, belsõ átalakítással akadálymentes mosdó kialakítása kerül sor.

A Projekt fõ helyszíne: 8060 Mór, Vénhegy utca 1

A Projekt megvalósítási idõszakának kezdõ idõpontja: 2017.06.01

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.03.31 

„MÓR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ZENEISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERÛSÍTÉSE”   

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-3.2.1-15 jelû, Önkormányzati Épületek energetikai korszerûsítése tárgyú pályázaton TOP 3.2.1-15-FE1-2016-00032 azonosító szám alatt vissza nem térítendõ európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékû támogatási intenzitás mellett, bruttó 57.82 millió forint.    

A Projekt célja: Az épület külsõ határoló felületeinek hõszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével, a fûtési rendszer teljes korszerûsítésével, illetve napelemes rendszer telepítésével a projekt keretein belül a homlokzati, padlásfödém szigetelés és nyílászáró cseréjével csökkent az épület hõveszteségét.

Ez kihatással lesz a fenntartási költségekre is, melyek a fejlesztések hatására csökkenni fognak. Pénzt és energiát fog az üzemeltetõ megtakarítani Az épület akadálymentes megközelítése, belsõ átalakítással akadálymentes mosdó kialakítása kerül sor.

A Projekt fõ helyszíne: 8060 Mór, Szabadság tér 7

A Projekt megvalósítási idõszakának kezdõ idõpontja: 2017.08.31

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.03.31

Mór Városi Önkormányzat sajtóközleménye

Megosztás