Múzeumok Éjszakája Székesfehérvár: programok 16 helyszínen

2019-06-11 | Kulturális élet-Programok
(A kép illusztráció! - Fotó:OKK Fehérvár) Tartalmas, szórakoztató estének néz elébe a közönség a Múzeumok Éjszakáján június 22-én, szombaton. Idén közel 100 programot kínálnak az érdeklõdõknek 16 székesfehérvári és városon kívüli intézmény összefogásával.

A Belvárostól távolabbi fehérvári helyszínekre, a KEMPP-be és a szabadbattyáni Kula-toronyhoz különjáratok indulnak, illetve Herendre, a Hozomány – Hagyomány kiállításra ingyenes busszal lehet eljutni.
 

A Múzeumok Éjszakája 2008 óta széleskörû összefogással valósul meg Székesfehérváron, ahol a rendezvénynek mindig nagy sikere van. A résztvevõ városi és városkörnyéki múzeumok, gyûjtemények 2019-ben is kitesznek magukért. Igen gazdag, sokszínû kínálat várja az érdeklõdõket június 22-én. A programok a Szent István-székesegyház elõtti II. János Pál pápa tér avatásával kezdõdnek 18.00 órakor, a Szent Anna-kápolna azonban már 16.00 órától megnyitja kapuit a látogatók elõtt. Egészen éjfélig több koncert, tárlatvezetés, érdekes elõadás és beszélgetés, kézmûves- és családi foglalkozás, diafestõ workshop és fényvetítés várja az érdeklõdõket Székesfehérváron és a környezõ településeken.

A rendezvények kizárólag karszalaggal látogathatóak, melyek minden helyszínen belépõként, a KNYKK Zrt. helyi buszjáratain pedig menetjegyként használhatók június 22-én 16 órától. A karszalagokat június 12-tõl elõvételben a Tourinform Irodában lehet megvásárolni június 22-én, 15.00?23.00 óráig pedig a Városház téren, a Tourinform faházában és a programhelyszíneken. A hatéves kor fölött kötelezõ karszalagokért minimálisan 200 forintot kérnek, jótékonysági céllal. A bevételt rászorul gyerekek múzeumlátogatására fordítják.

15 órakor ingyenes autóbuszjárat indul a Piac térrõl Herendre, a "Hozomány – Hagyomány" címû kiállítás megtekintésére.  A járatra június 17-ig, vagy a szabad ülõhelyek erejéig lehet regisztrálni a jelentkezes.muzeum@szfvar.katolikus.hu címen.

 

A részletes program az alábbi linken olvasható:
https://fehervariprogram.hu/event/muzeumok-ejszakaja-2019/

 

 

Forrás:OKK Fehérvár

Megosztás