Hibázott a sofõr, egy ember meghalt Bakonycsernyénél

2019-02-15 | Magazin
(fotó:police.hu) A  Móri Rendõrkapitányság halált okozó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy súri lakossal szemben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi 2018. szeptember 22-én a reggeli órákban egy Mitsubishi típusú személygépkocsival közlekedett a 8208-as számú úton, Bakonycsernye külterületén Súr irányába.

Haladása során egy enyhén balra ívelõ, nedves felületû útkanyarban elvesztette uralmát a jármû felett, és az úttestrõl a jobb oldali útpadkán keresztülhajtva lesodródott, majd a gépkocsi bal oldalára dõlt és egy fának csapódott.
 

A nyomozás során további megállapítást nyert, hogy a jármû két hátsó gumiabroncsának állapota a közúti közlekedésben történõ biztonságos részvételre alkalmatlan volt.
 

A balesetben az autó 23 éves nõi utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy öt éves gyermek és a jármû vezetõje könnyû személyi sérülést szenvedett.
 

A nyomozás vizsgálatát a Móri Rendõrkapitányság befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
 

A rendõrség felhívja a figyelmet arra, hogy – a kormány-, fék-, világító- és fényjelzõ berendezéseken kívül – a gumiabroncsok állapotát a jármûvel történõ elindulás elõtt minden alkalommal ellenõrizni kell, melynek keretében szükséges vizsgálni a futófelületek kopását, sérüléseit, valamint szemrevételezéssel a guminyomást is.
 

… hogy mindenki hazaérjen.

Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság

 

Megosztás