Hurokkal vadászott egy móri orvvadász

2019-07-10 | Magazin
(A kép illusztráció!) A nyomozás adatai szerint a 69 éves móri férfi a családi háza mellett lévõ akácos részen és a mögöttes vadászterületen, vadon élõ állatok etetésére szolgáló szórót alakított ki abból a célból, hogy ilyen módon a vadakat odacsalja, majd elejtse.

A vadászatra való jogosultsággal nem rendelkezõ férfi  a vadakat morzsolt kukoricával, almával kecsegtette, és elfogásuk érdekében drót csúszóhurkokat helyezett el a térségben.

A vadásztársaság területét ellenõrzõ hivatásos vadász az illegálisan végzett tevékenységet 2019. január elején észlelte, és felszólította a férfit, hogy a jogszabályellenes magatartását fejezze be, a hurkokat távolítsa el.

A közremûködõnek bizonyuló móri lakos ígéretet tett arra, hogy a tevékenységgel felhagy, és a hurkokat eltávolítja, amit meg is tett.

A késõbbiekben végzett felülvizsgálatok alkalmával azonban újabb hurkok kihelyezését fedezte fel az ellenõr, ezért 2019 tavaszán feljelentést tett a rendõrségen.


A móri nyomozók a helyi férfit orvvadászat bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerõ vallomást tett.


A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendõrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta.

A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság közleménye

 

Megosztás