Ötödször keresik Fehérvár Hangját

2019-07-22 | Magazin
Elindult mától a jelentkezés a Fehérvár Hangja versenyre: immáron ötödször keresik a Fejér megyében élõ, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fõdíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amelyet a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.

Székesfehérvár 2019-ben is meghirdeti a 2011 óta kétévente megrendezett Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyt, amellyel a város már négyszer sikeresen szólította meg a Fehérváron és a megyében élõ jó hangú fiatalokat. A szervezõk célja, hogy a tehetséges énekeseknek bemutatkozási lehetõséget teremtsenek – de a verseny ennél sokkal többet is jelent, hiszen a felkészülés során a versenyzõkkel folyamatosan szakemberek foglalkoznak: a hangjuk, elõadásmódjuk mellett színpadi megjelenésük, mozgásuk, kommunikációjuk fejlesztésében is segítik õket. Az egykori versenyzõk közül többen is komoly sikereket értek el; saját zenekaraikkal váltak ismertté, országos tehetségkutatókban bizonyítottak, valamint rendszeres fellépõi a város és a megye rendezvényeinek.

A zsûri neves ítészekbõl áll: a versenyzõknek a válogatón Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnõjét, Jancsó Gábort, a zenekar basszusgitárosát és Vörös Tamás jazz-zenészt kell meggyõzniük tehetségükrõl.
 

A megmérettetés ezúttal is három fordulóból — válogatóból, elõdöntõbõl és döntõbõl – áll majd. Szeptemberben a Petõfi Kultúrtanszéken, a nem nyilvános válogatón még zenei kíséret nélkül kell bizonyítaniuk a fiatal énekeseknek pop, rock, jazz vagy musical mûfajban. A november 9-i elõdöntõn a versenyzõk a Fehérvári Civil Központ színpadán, közönség elõtt mutathatják meg tehetségüket. A döntõbe jutott versenyzõket a felkészülés során szakemberek segítik abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból dalválasztás, színpadi jelenlét és színpadi mozgás terén. A Fehérvár Hangja döntõjét – a 12 legjobb énekes részvételével – december 8-án rendezik meg a Vörösmarty Színházban, látványos show keretében.
 

A nevezés ma 12 órakor elindult: a zenei versenyre azok a 14–29 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik Fejér megyei lakcímmel rendelkeznek, vagy a 2019/20-as tanévben Fejér megyei oktatási intézmény nappali vagy levelezõ tagozatán tanulói vagy hallgatói jogviszonyuk van.
 

A jelentkezési határidõ szeptember 9. (hétfõ). A részvételhez szükséges minden tudnivaló a www.fehervarhangja.hu  honlapon olvasható, és itt érhetõ el az online jelentkezési felület is.
 

A verseny szervezõje és lebonyolítója a Fehérvári Programszervezõ Kft., a fõnyereményt pedig a Fehérvár Travel Kft. biztosítja.  A több hónapon át tartó versenyrõl minden információ megtalálható a Fehérvár Hangja hivatalos honlapján és Facebook-oldalán, a www.fehervarhangja.hu  és www.facebook.com/fehervarhangja  cím

Forrás: OKK Fehérvár

Megosztás