Praxis túrán volt a móri 6-os körzet

2019-05-30 | Magazin
Dr. Nagy Lenke, a 6. számú felnõtt háziorvosi körzet háziorvosa - jó szokásához híven - ezúttal is élménydús programot szervezett. A nap eseményeit osztotta meg velünk:

Ezeket írta:

2019 évi  praxis túránk a lenyûgözõ Cuha völgybe vezetett.
 
Hihetetlenül szép , igazi túraidõnk volt (azok után, hogy több hetes esõzés , borongós idõ után nagyon nem is mertünk jó idõben reménykedni) !!
 
26 fõvel és Kormi kutyával indultunk el autókkal Mórról Zircig. Itt vonatra szálltunk és csodálatos erdõs részeken, alagutakon át érkeztünk meg Vinyére, ahonnan gyalogszerrel vágtunk neki a több, mint 5 km-es távnak.
 
Utunk kalandos volt, mert 8, de az is lehet, hogy 10 – elég sebes folyású, és az elmúlt hetek esõzései miatt  igen magas vízállású – gázlón kellett több ízben átkelnünk.

Végén már volt, aki cipõkíméletbõl mezítláb kelt át, s volt, akit átvittek . 
 
Közben maratoni bicikliverseny zajlott,  néhány órán keresztül meg kellett osztoznunk az ösvényen a biciklizõkkel, akik nagyon bátran és ügyesen keltek át a gázlókon.

Csak az volt a meglepetés, amikor a versenyzõk velünk egy idõben keltek át sebes iramban a vízen , mert akkor bizony kaptunk a nyakunkba  mi is belõle.

A körzetünkhöz tartozókon kívül a Mocorgók móri  egyesülete és a magyaralmási Asszonytorna tagjai is csatlakoztak.
 
Nagyon köszönöm a résztvevõknek, hogy Velünk tartottak, részvételükkel, kitartásukkal, vidámságukkal emelték a túra hangulatát!
 
 
                          Dr. Nagy Lenke 6. sz körzet

Megosztás