Vízsugarak viadala Csókakõn - Képgalériával

2019-04-18 | Magazin
(Fotó:Katasztrófavédelem) Gyorsaságukról, felkészültségükrõl és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendõ-szerelõ Verseny résztvevõi április 18-án a Fejér megyei Csókakõn.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tûzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket.

A székesfehérvári csapat ezüstérmet szerzett.
 

A megnyitón Csókakõ polgármestere, Fürész György, a helyi önkéntes tûzoltó egyesület tagja, és Vizi Ignác tûzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevõket. A sportpályán rajthoz álló tizenkét csapat kétszer szerelte meg a percenként ezerkétszáz liter vizet átengedõ kismotorfecskendõhöz csatlakozó alapvezetéket és az osztott sugarat, amelynek vízellátását egy egy köbméteres versenykádból, szívótömlõvel biztosították.
 

 A futamokat a versenysport-szabályzat kismotorfecskendõ-szerelésre vonatkozó elõírásai alapján értékelték, a végeredményt a futamidõk határozták meg. A versenyzõknek azonban nem volt egyszerû dolguk. Bár a napos idõ kedvezett a tûzoltósportnak, az idõnként feltámadó szél megnehezítette a sugárvezetõk dolgát – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy
Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõ.

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Megosztás