"A mi Fejér megyei kincsesládánk" - Döntõben a móri "Zserbók"

2019-03-19 | Oktatás - Iskolai élet
Elbírálásra kerültek a felsõ tagozatosok és középiskolások körében meghirdetett „A mi Fejér megyei kincsesládánk” vetélkedõre nevezésként beküldött kétfordulós feladványok. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében 13 csapat méri össze tudását a márciusi megyei döntõben.

„A mi Fejér megyei kincsesládánk” vetélkedõt a Fejér megyei értékek és hungarikumok jegyében második alkalommal hirdette meg a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság. A rendezvény célja, hogy a diákok meséljenek lakóhelyükrõl, megismerjék a megyei értékeket, és kutakodjanak a hungarikumok között.

A szervezõk a megye iskoláiból felsõ tagozatos és középiskolás diákok jelentkezését várták a játékos vetélkedõre, amelynek elsõ és második fordulójában a nevezés feltételéül szabott, online feladványokat kellett megoldaniuk a jelentkezõ, négyfõs csapatoknak.  A feladatok kapcsolódtak a megye településeinek helytörténetéhez és értékeihez, Fejér megye és az összmagyarság kiemelt értékeihez.

A megadott határidõig Fejér megye 16 iskolájából 36 csapat nevezett a vetélkedõre, és az on-line módon lebonyolított 1. és 2. forduló összesített értékelése alapján csak a legjobbak, 8 általános iskolás és 5 középiskolás csapat jutott tovább a személyes jelenléttel bonyolítandó megyei döntõbe, ahol már nehezebb, szellemi és ügyességi feladatok várnak rájuk.

A finálé 2019. március 27-én lesz Székesfehérváron a Megyeházán, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal épületeinek termeiben.

Az elbírálás alapján a két kategóriában a következõ 13 csapat jutott a márciusi megyei döntõbe:

a felsõ tagozatosoknál: Aranydaru (Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola), Eötvös Város, SZALINTRA (Ercsi Eötvös József Általános Iskola), Esterházy betyárok (Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola), Kincs, ami nincs 7.d (Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola), Pupák és háreme (Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolája), Szabolcsi Lányok (Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola), Zserbók ( Móri Petõfi Sándor Általános Iskola);

a középiskolásoknál: Kincskeresõk, Levente és barátai, Sunyi Rókák, Tópartysokk (Tóparti Gimnázium és Mûvészeti Szakgimnázium), Mókusmackók (Székesfehérvári JAKK Nemes Nagy Ágnes Kollégiuma).

A döntõbe jutott csapatok értékes díjakat vehetnek át, valamint a versenyre érkezett pályamunkák magas színvonala miatt az összes jelentkezõt tárgyi jutalomban részesítik.

Díjazásra kerülnek továbbá azok a pedagógusok is, akik a legtöbb csapatot nevezték az intézményükbõl.

Forrás:OKK Fehérvár

Megosztás