Radnótis diákok sikere a "Szép Magyar Beszéd" megyei versenyen

2019-02-14 | Oktatás - Iskolai élet
(Fotó: Facebook/Móri Radnóti Miklós Általános Iskola) A Székesfehérvári István Király Általános Iskola adott otthont a Kazinczy Ferencrõl elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny területi döntõjének.

Péchy Blanka színmûvész, érdemes mûvész 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt évtizedek során országos mozgalommá vált. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma az idei tanévben is meghirdetette a versenyt az általános iskolák 5-8. évfolyamos, valamint az e korosztálynak megfelelõ középiskolai évfolyamok azon tanulói részére, akik még nem nyertek el Kazinczy-jelvényt.

Az országos vetélkedõ városi, város környéki területi fordulójának a hagyományoknak megfelelõen Székesfehérváron az István Király Általános Iskola adott otthont szerdán délután. Az iskolai döntõkbõl a második fordulóba jutott 5-6. és 7-8. osztályosok elõadásait háromfõs zsûri értékelte. A több mint negyven diáknak, aki székesfehérvári és környékbeli települések iskoláiból érkezett, az volt a feladata, hogy egy általa választott, párbeszédmentes szöveg felolvasása után, a verseny szervezõi által kiválasztott egyoldalas szépirodalmi mûvet értelmezve elõadjon.

Oklevelet és könyvjutalmat vehetett át minden korcsoport elsõ három helyezettje.

Forrás:OKK Fehérvár

A "Szép Magyar Beszéd" megyei versenyen – mint az a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola közösségi oldaláról kiderül – két tanulójuk elõkelõ helyezést ért el korcsoportjában:

I. hely Lõdi Elizabet

II. hely Hegedüs Kristóf

Megosztás