Egy hétvége, két siker!

2019-05-27 | Sport
Fárasztó, ámde annál sikeresebb hétvégén van túl Kovács Brayen Dominik. a hat éves móri motorversenyzõ.  Mindkét napon bizonyíthatta tehetségét.

Május 25-én szombaton Pécsen rendezték a magyar Endurocross harmadik fordulóját. Nagyon kemény, poros  pályán rajtoltak.. A felvezetõ kör után tönkre ment Brayaen motorján a hátsó fék, ezért a rajt elõtt kaptak két percet, hogy kitaláljanak valamit.

Gyorsan motort cseréltek, az egész ácsi csapat segített  a jeladót, számot a másik motorról átszerelni. A hátsó kerék cseréjére már nem volt idõ, így egy nem oda való gumival állt rajthoz.

Még így is dobogós lett, a 3 helyen végzett.

Másnap rendezték Zombán a Congen kupasorozat második fordulóját. A kitûnõen elõkészített pályán nagy reményekkel indultak. Soha nem  járt még ott Brayen, de megtetszett neki a pálya. Ez meg is látszott a késõbbi eredményen. A szabadedzésen a legjobb érte el.

A rajt is jól sikerült neki.    Sokáig csatázott egy kis román versenyzõvel, de végül mindkét futamban elsõ lett.

Köszönetet mondanak az ácsi Motoracing Team csapatnak, Kerner László edzõnek, támogatóiknak a sikeres felkészülésért. Portálunkat a kisfiú édesapja, Kovács Gábor tájékoztatta.

 

 

 

Megosztás