Móri Karika - Tizenharmadszor kerékpároznak az agysérült betegekért

2019-05-21 | Sport
(Fotó:morikarika.hu) Szombaton rendezik meg 13. alkalommal a Móri Karika elnevezésû jótékonysági kerékpáros túrát, amelyen a résztvevõk nevezési díjukkal az agysérült betegek felépülését segíthetik.

A szervezõk tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan a kerékpáros túra célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány segítése, valamint a móri Városi Közmûvelõdési Közalapítvány támogatása. A 2500 forintos nevezési díjak e két alapítvány jótékony munkájához nyújtanak segítséget.

    A szokásoknak megfelelõen a kerékpárosok a Láncos-kastély elõtti térrõl 10.15 órakor rajtolnak, és három táv – 110, 50 és 25 kilométer – közül választhatnak. A leggyorsabbak Mór város polgármesterétõl, Fenyves Pétertõl vehetik át a kupákat és az érmeket, de az összes résztvevõ emlékérmet kap.

    A Cortex Alapítvány a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedõ agysérültek – baleseti agysérült, agydaganat miatt mûtéten, agyvérzésen átesett emberek – utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek, ezzel gyorsítva a sérültek társadalomba való visszailleszkedését.

    A Móri Karikát 2007-ben rendezték meg elõször, Orosz Zsolt móri születésû orvos barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg. Kezdeményezésére százak túráznak évrõl évre segítve ezzel az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.

-MTI-

Részleteket itt írtunk  a távokról, nevezésekrõl,…stb:

https://www.minalunk.hu/mor/index.php?n=5&tartalom_id=46557&area=503

Megosztás