Három tucat aranyérem Móron a Szent György-napi Borversenyen

2019-04-28 | Szõlészet-Borászat
 (Fotó:Hrubos Zsolt) A Móri Borvidék borosgazdáinak hagyományos Szent György napi borversenyét 2019. április 26-án pénteken rendezték meg Móron az Erzsébet téri Mûvelõdési Házban.

A borversenyt ez évben is a Móri Borvidék Hegyközsége rendezte, a szervezésben és lebonyolításban közremûködtek: a Brindisi Szent Lõrinc Borrend Mór, Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Mór Város Önkormányzata, Lamberg Kastély Kulturális Központ Mór.

A borversenyek eredményhirdetését április 26-án, pénteken este a borverseny helyszínén tartották.

A Szent György napi borversenyen 180 érem került kiosztásra, ebbõl 36 arany, 109 ezüst, 29 bronzérem. Hat bort oklevéllel díjaztak.  Nagyaranyat idén nem ítéltek oda.
 
Az aranyérmek közül nyolcat érdemelt a Molnár Borház, hármat-hármat a Geszler Családi Pincészet, a Kamocsay JR, miklóscsabi pincéje és a Bozóky Családi Pincészet, kettõt-kettõt a Varga és Fia Pincészet, a Friday Winery, az Eisenberger Pince és a Brigád Pince.

Egy-egy arannyal térhetett haza a Frey Pince, a Szabadkai Pincészet, a Csetvei Pincészet, a Sáfrán Pince, a Vécsei Pincészet, Szabó Gábor, Szili Sándor és Fiai Pincészet, valamint Trischberger R. László.

Összesen 180 tételt neveztek.

Idén a Mór Város Ezerjó Bora díjat Kamocsay JR. kapta.  Mór Város Polgármesteri Vándordíjat a Molnár Borház vihette haza. A legjobb ifjú borász Diós Máté lett.

A Brindisi Szent Lõrinc Borrend által – Tálos Tamás emlékére – alapított vándorkupát a legjobb újborért  miklóscsabi pincéjének ítélték.
 
A Lamberg-kastély bora 2019-ben a Geszler Családi Pincészet  Móri Ezerjó bora lett. A Móri Német Nemzetiségi Önkormányzat bora díjat szintén õk kapták Bakony kincse borukért.

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének díját Bozóky Családi Pincészet késõi szüretelésû ezerjója kapta kapta.

                                                                                            
                                                                                   Nagy Pál

Köszönöm Geszler Anikónak az anyag elkészítéséhez nyújtott segítségét!

 

 

 

Megosztás