Négy aranyérmet kaptak a Móri Borvidék nedûi az idei Országos Syngenta Borversenyen

2019-03-07 | Szõlészet-Borászat
Minden korábbinál több, 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre, ahol a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a mátrai Bárdos és Fia Pincészet, a tokaji Béres Szõlõbirtok, a villányi Koch Csaba Vin Art Pincészet és a badacsonyi NAIK Szõlészeti és Borászati Kutatóintézet vehette át a szerda esti, siófoki díjátadón.

Az idei versenyre 331 fehér- és 63 vörösbort, 73 rozét, 2 sillert és 3 pezsgõt neveztek az ország 21 borvidékérõl – ismertette Vajda Beáta, a növényvédõ szereket, vetõmagokat elõállító és forgalmazó Syngenta marketingvezetõje.

    Varga Zoltán, a cég kampánymenedzsere azt mondta, több mint száz esztendeje volt utoljára olyan évjárat, amikor a szõlõ fakadása és a virágzása közt csupán 30 nap telt el. "Az eredmények azt mutatják, a növényvédelmet irányító szakemberek többsége jól vette az akadályt, hiszen a tavaly 65 ezer hektárról leszüretelt 500 ezer tonnányi szõlõbõl mintegy 3,5 millió hektoliter bor készült – fogalmazott a szakember.

-MTI –

A Móri Borvidék borai, borászatai az elmúlt éveknél kisebb sikerrel szerepeltek, hisz ezúttal négy aranyérmet hozhattak haza – derül ki a Syngenta honlapjáról –  a szerk.

Aranyérmet kaptak:

Pincészet             Bor        Évjárat

Lincz István Móri Merlot 2017  

Paulus Molnár Borház Paulus Rosé 2018

Paulus Molnár Borház Paulus Gold Generosa 2018

Varga és Fia Pincészet Rozé 2018 2018

Forrás:syngenta.hu

Megosztás