1 millió forint nyomravezetői díj

2020-01-08 | Székesfehérvár
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

/Fotó:police.hu/

A Székesfehérvári Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja 2013. május 8-án elfogatóparancsot bocsátott ki a 30 éves Tóth Lajos ellen, mivel lopás, valamint rablás bűncselekmények elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg.

http://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/264691

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szabadbattyáni lakcímén visszatérően megkíséreltek intézkedni a férfival szemben, amely eredményre nem vezetett, illetve a keresett személy tartózkodási helyére vonatkozó információ nem merült fel, ezért a büntetés-végrehajtási bíró 2014. július 4-én Tóth Lajossal szemben európai elfogatóparancsot adott ki.

http://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/211551

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 millió forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Tóth Lajos felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személlyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve bármelyik rendőri szervnél.  Hívja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-22/541-600-as  hívószámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  közleménye

Megosztás