290 millió forintból fejlesztették a járóbeteg-ellátást a Szent György Kórházban

2019-10-09 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Mintegy 290 millió forintot költött a járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház.

Az európai uniós és hazai támogatás felhasználásával 534 darab új orvostechnikai eszközt szereztek be, melyekkel korszerűsítették a különféle szakrendeléseket és osztályokat. Mindez része annak a nagyléptékű, több lépcsőből álló kórházfejlesztési projektnek, amely 2010 után részben már megvalósult és a jövőben is folytatódik a lakosság, a betegek és a kórházi dolgozók érdekében – hangzott el a projektet ismertető sajtótájékoztatón. 

A járóbeteg-szakellátó szolgáltatások 290 milliós fejlesztése érintette a traumatológiát, a kardiológiát, az urológiát, a gégészetet, az audiológiát, az érsebészetet, a szemészetet, a nőgyógyászatot, a fizikoterápiát és a sürgősségit. Ezen szakrendelések, illetve osztályok műszerezettségén javítottak az 534 új orvostechnikai eszközzel, melyek között vannak például vizsgálóágyak, székek, monitorok, ultrahang-készülék, lámpák, mérő- és vizsgálóműszerek. A beruházás középpontjában a műszerezettség javítása, a fekvőbeteg-kapacitás tehermentesítése, a hosszabb ellátást nem igénylő kezelések biztosítása és a betegelégedettség növelése volt.

„A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nagyléptékű fejlesztési koncepciója 2010-11-ig nyúlik vissza. Ez az intézmény egy központi kórház, amely számos szakterületen kiemelkedő feladatokat lát el, és országosan is rendkívül magas betegforgalmat bonyolít. Az elmúlt 9-10 évben tényszerűen a legmagasabb szintű technikai fejlesztések valósultak meg a fehérvári központi telephelyen, korszerűsítettük többek között a műtőblokkot, az intenzív osztályt, a kardiológiát, a füll-orr-gégészetet és a szülészetet. Ezzel párhuzamosan folyamatos fejlesztések zajlottak a vidéki telephelyeken, Sárbogárdon, Enyingen, Móron és Csákváron is. A tudatos, egymásra épülő beruházások célja, hogy a legmagasabb szintű fekvőbeteg-ellátás mellett a krónikus ellátást, a lakosság-közeli járóbeteg szakellátást és a kúraszerű ellátást is folyamatosan fejlesszük. A jelenlegi projekt is ide illeszkedik.” – hangsúlyozta Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója.

Hozzátette, hogy folytatva az elmúlt évek munkáját, a közeljövőben fejlesztik a pulmonológiai, az onkológiai, az infektológiai és az ápolási osztályt, felújítják a belgyógyászati épületet, a kiszolgáló infrastruktúrákat – a portát és a függőfolyosót – és több száz új parkolót építenek. A főigazgató kiemelte, a fejlesztések jogosultságát jelzi a CASE-Mix index, amely szakmai mutatóként a legmagasabb szintű ellátók közé sorolja a Szent György Kórházat. Ezen kívül kiemelkedően magas az ellátott betegek száma. A színvonalat jelzi az is, hogy az intézmény két egyetem oktató és gyakorló kórházaként is teszi a dolgát nap mint nap. A fejlesztések mind-mind a lakosság, a betegek és a kórházi dolgozók érdekeit szolgálják.

 

OKK FEhérvár

 

Megosztás