Új kukásautók

2019-08-05 | Helyi közélet
Számos új beruházást valósít meg a Depónia Nonprofit Kft. egy nyertes, uniós pályázatnak köszönhetően.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás (KDV) sikeresen pályázott, és nyert közel 20 milliárd forintot eszköz- és létesítményfejlesztésre. Az összeg fele Székesfehérvárra, másik fele Adonyba érkezik.

A forrásból közel 1 milliárd 700 millió forintot fordított a Depónia egy 36 gépjárműből álló flotta beszerzésére, és lecserélte a 15-16 éves, elhasználódott hulladékkezelő eszközeinek jelentős részét. Ilyen nagymértékű járműcserére eddig nem volt példa a cég életében. A járműveket július 1-jétől használatba is vették azon az 51 településen, ahol a Depónia a hulladékkezelést végzi.

A gépjárművek rendszerbe állítása hatalmas segítség a közszolgáltatásban. Az üzembiztos, modern munkaeszközök környezetvédelmi szempontból a legkorszerűbbek, komfortosak és biztonságosak. A korábbinál sokkal kevesebb javítást igényelnek, így olcsóbb is az üzemeltetésük.

Az egységes kinézetű, látványos flottából négy gépjárművet a Napraforgó Városi Napközis Tábor utolsó turnusában mutattak be hétfőn délelőtt. Az eseményen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta: a 36 gépjárműből 26 kukásautó, melyek abszolút korszerűek, EURO VI-os motorral rendelkeznek, és megfelelő munkakörülményeket biztosítanak a Depónia dolgozóinak. A beruházással tovább emelkedik a szolgáltatások színvonala, érintve mintegy 300 ezer embert az 51 ellátott településen. A városvezető köszönetét fejezte ki azoknak, akik részt vettek a sikeres pályázat lebonyolításában.

Jakab Zoltán, a Depónia Nonprofit Kft. műszaki igazgatója arról beszélt, a korszerű kukásautóik 1:5 arányban tömörítik a hulladékot, a nagyobbak befogadóképessége 22 köbméter, a kisebbeké 16 köbméter. Ez azt jelenti, hogy a 26 kukásautó egyszerre összesen több mint egy verseny-úszómedencényi szemetet képes beszedni. A legmodernebb technikával felszerelt eszközök komfortosabbá teszik a munkát, amire nagy szükség van: egy-egy járattal napi 1000-1200 szemetesedényt ürítenek ki, ami kőkemény feladat, hiszen plusz 40, vagy akár mínusz 20 fokban is el kell végezni.

A kukásautókat a táborozó gyerekek is megismerték a Depónia dolgozóinak közreműködésével, akár be is ülhettek a vezetőfülkékbe. Az eseményen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselői is. Ez a városi napközis tábor utolsó turnusa idén nyáron, amely pénteken zárul.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás