A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 11-én, vasárnap

2019-08-10 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) Vasárnap a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivállal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata. A nap folyamán már 11 órától igazi magyar virtus fogadja az érdeklődőket a Mátyás király-emlékműnél, lesz utcazene, 19 órakor pedig a Zichy-színpadon mutatkoznak be a fesztiválra érkezett táncegyüttesek.

Vasárnap harmadik napjához érkezik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál, ahol augusztus 11-től egészen augusztus 15-ig a nemzetek néptáncegyütteseié lesz a főszerep. Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a fesztivált városunkban, ezúttal Brazília, Kanada, Kolumbia, Indonézia, Macedónia, Szlovákia, Tajvan, Törökország és a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes részvételével.

A néptáncfesztivál vasárnapi programjai 11 órakor a Mátyás király-emlékműnél kezdődnek. Itt elsőként a Fejér megyei táncegyüttesek kápráztatják el a Belváros közönségét. A Galiba és a Szedtevette zenekarok kíséretében fellép majd a szabadbattyáni Sárrét Táncegyüttes, a székesfehérvári Táncol”KODÓ” Táncegyüttes és az IKARUS Senior együttes, a litéri Zöldág Kulturális Egyesület, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, valamint a Mezőföld Virágai Szólótáncverseny idei díjazottjai.

A nap folyamán 18 órától lesz utcatánc is, amelyen a nemzetközi csoportok mutatkoznak be: az Alba Plazától induló menet érinti majd a Városház teret, a Fő utcát, és végül a Mátyás király-emlékműnél tesznek egy megállót, mielőtt 19 órakor a Zichy ligetben felállított színpadon bemutatkoznának. A hét utolsó napját a közönség a Táncházban rendezett Folkjamen zárhatja. A Malom utcai ház nagytermében a kolumbiai és a tajvani együttes tanítja majd táncolni a közönséget, az udvaron pedig a brazil, a kanadai, a kolumbiai, az indonéz, a macedón, a szlovák, a tajvani és a török zenekarok húzzák majd a talpalávalót.

A vasárnap este sem múlhat el a fényjátékok nélkül: 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 órakor utoljára lesz architekturális épületvetítés a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatán. A 2- és 3D-s elemekkel készült tízperces zenés mapping lenyűgöző látványt nyújt az érdeklődőknek.

A nemzetközi néptáncfesztiválról bővebb információ a www.kiralyinapok.hu oldalon olvasható.

 

OKK Fehérvár

Megosztás