Kutyusok a kórteremben

2019-08-28 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) A nyári szünetben a Pata és Mancs Egyesület terápiás kutyái rendszeres ’lélekgyógyító’ látogatói voltak a kórháznak: Bella, Luna, Ármin és Dorka sok betegnek szereztek örömet, és adtak pozitív energiákat a gyógyuláshoz a testet-lelket megterhelő orvosi kezelések alatt.

„Hogyan tud gyógyítani egy kutya? – A szeretet erejével.”

A választ már nemcsak a székesfehérvári Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület munkatársai, hanem a kórház onkológiai és neurológiai osztályának betegei közül is sokan tudják.

Az Egyesület tíz éve segíti terápiás kutyákkal főként gyermekek gyógypedagógiai fejlesztését: nekik köszönhetően tanévente több mint 160 gyermek részesül fejlesztésben – a Négylábú tanársegédekkel a gyógyulásért pályázati programnak köszönhetően. A nyári szünet azonban nemcsak a pihenésé: az egyesület folyamatosan látogatja a kórház onkológiai és neurológiai osztályának betegeit. A betegek és a szakalkalmazottak ’lélekgyógyítóknak’ hívják Bellát, Lunát, Ármint és a terápiás tanuló kutyát, Dorkát.

A kezdeményezés 2017 novemberében indult a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A testet-lelket megterhelő orvosi kezelések közben a kedvesen bújó, játékos négylábú látogatók szívmelengető vidámságot visznek kórtermekbe. A segítők felvezetője Csorbáné Szigetvári Melinda, az egyesület elnöke, terápiás kutya felvezető, habilitációs kutyakiképző.

OKK Fehérvár

 

 

 

Megosztás