A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 13-án, kedden

2019-08-12 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) Folytatódnak a XXVI. Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai augusztus 13-án, kedden a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Ugyancsak ezen a napon adják át a város egyik legrangosabb civil elismerését, a Szent István Emlékérmet és Díjat, a Zichy színpadon pedig a Góbé zenekar koncertjét hallhatjuk az esti órákban.

A néptáncfesztivál a hagyományos programelemekkel várja a látogatókat: 11.00 órakor a Mátyás király-emlékműnél királyi játéktér, 16.00 órakor a Tánházban királyi gyermekjátszó lesz, 17.00 órakor térzenét hallhatunk a táncosokat kísérő zenekarok közreműködésével, 19.15 órakor gálaműsoron lépnek fel a külföldi táncosok a Zichy színpadon, 21.30 órakor pedig nemzetközi folkesttel zárul a nap a Táncházban.

18.00 órakor kezdődik a Szent István Emlékérem és Díj ünnepélyes átadása a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A magánkezdeményezésre 2004-ben alapított, rangos civil elismerést olyan személyek, közösségek nyerhetik el, akik különösen magas színvonalú munkájukat, szolgálatukat a Szent István-i értékek mentén végezték és végzik.

Szintén 18.00 órától kísérhetjük figyelemmel a Góbé zenekar koncertjét. A 2007-ben alakult csapat a hagyományos magyar népzene- és népdalkincset öltözteti új köntösbe. A IV. Béla király életművét bemutató mozgó történelmi képregény 21.00 – 24.00 óra között tekinthető meg a Ciszterci templom és Szent István Király Múzeum Rendház épületének homlokzatán.

 

OKK  Fehérvár

Megosztás