A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 16-án, pénteken

2019-08-15 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) A muzsikáé lesz a főszerep a Székesfehérvári Királyi Napokon augusztus 16-án, pénteken. Délután a Belvárosban a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál, este a Zichy színpadon operett- és musicalslágerek szórakoztatják a közönséget. A késői órákban ismét látható a mozgó történelmi képregény a Fő utcán.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivált a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Idén a házigazda Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett a Szolnok Légierő Zenekar, a Tata Helyőrségi Zenekar és a Budapest Helyőrségi Zenekar lép a közönség elé. A csapatok térzenéje 16.40 órakor kezdődik a Vörösmarty Színház előtt, a Városház téren és az Alba Plaza előtti téren, majd a katonák bevonulnak a Városház térre és szakalaki bemutatót, úgynevezett gyep-showt tartanak. 19.00 órától a zenekarok elvonulnak a Zichy liget felé.

Több év szünet után visszatér az operett a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára. Pénteken 19.30 órakor a Zichy színpadon operett- és musicalslágereket hallhatunk a műfaj kiválóságainak előadásban. Fellép Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Serbán Attila és Simon Boglárka, közreműködik Horváth Elemér és zenekara, valamint a produkció tánckara.  Szélsőséges időjárás esetén a program elmarad.

A IV. Béla király életét és uralkodását bemutató mozgó történelmi képregény továbbra is 21.00 és 24.00 óra között tekinthető meg a Fő utcán, a Ciszterci templom és Szent István Király Múzeum Rendház épületének homlokzatán.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás