A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 18-án, vasárnap

2019-08-18 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) Az ünnepi hétvégén folytatódnak a Koronázási Ünnepi Játékok, a középkort megidéző programelemek tartalmas és színes szórakozást kínálnak az egész Belvárosban. A Nemzeti Emlékhely színpadán este a Koronázási Szertartásjátékot láthatja a közönség, a Zichy-színpadon pedig a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös koncerttel lép fel.

A Királyi Ünnepi Játékok második napján is egész napos programkavalkád várja a családokat a Belvárosban. A Városház téren régizenei együttesek, légtornász mesék, óriás sakk és lovagi torna szórakoztatják a járókelőket, akik egy középkori piactér forgalmas és magával ragadó világába csöppennek. Délután utcaszínházi előadások elevenítik meg az ismert történelmi históriákat: a Sacra Compania és az Anonim Muszkák az irgalmas IV. Béláról adnak elő Bánk bán árnyékában címmel, és Szent Margitnak a Nyulak szigetéhez fűződő legendáját is eljátsszák. A játékok egy másik helyszíne a Mátyás király-emlékmű: a zászlóforgatók látványos bemutatója mellett kurul dobosokat és az óriásbábok zenés bemutatóját is itt nézhetjük-hallgathatjuk meg. Jobku és Dzsevu világhírű akrobatikus történelemóra-színháza – Lábodi Ádám és Egger Géza előadásában – idén az Országzászló térre költözik, és itt lép fel a Kelekótya haramiákkal a Ziránó Színház.

Az este egyik fénypontja a Nemzeti Emlékhely fölött emelt színpadon a Koronázási Szertartásjáték második előadása lesz: IV. Béla, a második honalapító király uralkodásának a történetét táncosok, színészek és zenészek együtt viszik színpadra. A Zichy-színpadon a fehérvári kötődésű Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös koncertje várja a közönséget.

A fényes rendezvények vasárnap este is elvarázsolják a Belvárost: tűzszínházi előadás lesz a Mátyás király-emlékműnél és a Városház téren, és folytatódnak az interaktív épületvetítés programjai is.

A programokról részletesen a https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás