Advent második vasárnapja a Belvárosban

2019-12-07 | Székesfehérvár
Advent második vasárnapja is a készülődés jegyében zajlik a Belvárosban. Koncertekkel, mesével, kézműves foglalkozásokkal ünnepel Székesfehérvár: a Városháza élő adventi naptárában kinyílik egy új meglepetésablak, az ünnepi fényfestés mesebeli hangulatot varázsol, majd az Adventi színpad első koncertje után lobban fel a második gyertya lángja a város adventi koszorúján.

Advent második vasárnapján már kora délután elkezdődik a készülődés: a Hiemer-ház Gesztenyés udvari foglalkoztatójában kézműves játszóházban vehetnek részt a családok egészen estig, ezúttal fénybefőtteket lehet majd készíteni. Fényes meglepetések várják az utcákon sétálókat is: a Városháza mesebeli kalendáriumán fél 6-kor nyílik ki a nyolcadik ablak, a „Játékos hópelyhek” interaktív vetítése az Igéző kirakata előtt, a kockaforgatós kinect játék az Országzászló téren varázsolja el a Belvárost, és városnézésre indulhatunk az Adventi Fényvonattal.

A remény gyertyáját 18 órakor Róth Péter alpolgármester és Botos József, Fehérvár díszpolgára gyújtja meg a város adventi koszorúján. Az ünnepi estén a gyertyagyújtás előtt Nyári Aliz és Nyári Edit ad műsort, azt követően pedig a Mits-Horváth Quartet koncertezik, Mits Mártonnal, Horváth Dáviddal, Varga Szabolccsal és Mits Gergővel.

A Püspöki palota feldíszített kertjében kézműves és jótékonysági vásár várja a betérőket. A Szabad Színház bábelőadást kínál az Igézőben, a Patikamúzeumban adventi mesedélutánt rendeznek, majd a Bibliában fellelhető fűszer- és gyógynövényekről tartanak előadást „Aranyat, tömjént, mirhát” címmel. Király Martina ad koncertet a Deák Gyűjteményben, a Vörösmarty Színházban pedig este rendezik a Fehérvár Hangja döntőjét.

 

OKK Fehérvár

Megosztás