Babahordozó Hét helyi programjai

2019-10-11 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK Fehérvár) Elkezdődtek a Nemzetközi Babahordozó Hét székesfehérvári programjai. Hétvégén A Szabadművelődés Házában színvonalas előadások és gyakorlatias foglalkozások várnak minden érdeklődőt: középpontban a kötődő neveléssel, a természetes babagondozással. A pénteki délelőtt kangatraininggel indult: a csöppségek és a kismamák a foglalkozás hordozós mozgásaiból kaptak ízelítőt.

Idén is az Alba Babahordozó Egyesület szervezi a Nemzetközi Babahordozó Hét háromnapos programsorozatát Székesfehérváron, immár 12. alkalommal. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében azt fejezte ki, hogy az idei esztendő kiemelten fontos a családok számára – a Családok évében Székesfehérváron is számos rendezvényt szerveztek, illetve különböző fejlesztésekkel segítették a kiegyensúlyozott babavállalást. A résztvevő kismamáknak, anyukáknak sok örömet kívánt a gyermekeikhez, a klubnak, a szervezőknek pedig megköszönte, hogy összetartják a közösséget. Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója a házigazdák, Ságiné Szabó Viktória pedig a Babahordozó Klub nevében mondtak köszönetet az együttműködésért.

A programok kangatraininggel kezdődtek: Gálffy Anna és Domán-Mihály Barbara várták a csöppségeket és az anyukákat egy bemutató foglalkozásra. Az együtt mozgás és a társaság mellett fontos a profi szakmai háttér, árulták el az oktatók. Beszéltek a helyes hordozók kiválasztásának a fontosságáról, majd a tréningből a hordozós mozgásokból próbáltak ki elemeket a résztvevők.

A hétvégén gyógytornász, dúla, szexológus, logopédus, védődő, pszichológusok szakmai előadásai, foglalkozásai adnak támpontot a babák, illetve az egész család lelki-mentális-fizikai egészségének megőrzésére. A rendezvény olyan foglalkozások kipróbálását is lehetővé teszi, amelyekkel a fehérváriak találkozhatnak a hétköznapokban: ilyen például a kangatraining mellett Horváth Irma zenés-dalos Ringató foglalkozása. Mindhárom napon lesz babahordozási tanácsadás és próbahordozás, valamint a rendezvényhez kapcsolódóan pénteken és szombaton kézműves vásárral, szombaton szoptatási tanácsadással, vasárnap pedig hordozós és mosipelus vásárral várják az érdeklődőket.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás