Börtönbüntetést kapott a gázolaj tolvaj

2019-09-20 | Székesfehérvár
A vádlott 2018. szeptember 16. és 2019. február 26. között összesen 12 sértett járműszerelvényeiből tulajdonított el gázolajat úgy, hogy hét esetben az üzemanyagtank kupakját lefeszítette, a további esetekben a lezáratlan tanksapkát kinyitotta, majd azokból a gázolajat leszívta.

/Fotó:police.hu/

A férfi a cselekmények közül kettőt Lábatlanon, hármat Környén, egyet Csémen, hármat Székesfehérváron, egyet Zámoly külterületén, egyet Iszkaszentgyörgyön, egyet a 81. számú főúton követett el. A vádlott a tizenkét sértettől összesen 4.855 liter gázolajat tulajdonított el, amelyek elkövetési értéke együttesen 1.900.330,-Ft.

Az elkövető a legutolsó lopásakor egy kamionos pihenőben, egy nyerges-vontatóból tulajdonított el 210 liter gázolajat, majd az üzemanyagot a nála lévő 7 darab műanyag kannába töltötte. A vádlott a műanyag kannákat a személygépkocsijába tette, majd távozott a helyszínről. A nyomozó hatóság tagjai intézkedés alá vonták a vádlottat, amelynek során a jármű csomagterében megtalálták az eltulajdonított gázolajjal teli kannákat.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. szeptember 19-én az ügyészség és a vádlott által kötött egyezséget jóváhagyta, így a férfit lopás bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint vele szemben 1.094.380.- forint vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet jogerős.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleménye

 

Megosztás