Egy tál lencse, hogy az év szerencsés legyen

2020-01-02 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) Bőséges és szerencsés évre készülhet Székesfehérvár 2020-ban, hiszen idén is közösen köszöntötte a város az új évet. A hagyományokhoz hűen egy tál lencsefőzelékkel és meleg teával várta, kínálta a fehérváriakat az Alba Plaza előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár alpolgármesterei, valamint a város és a megye önkormányzati képviselői.

A lencséhez, illetve az aprószemű zöldségekből készült ételekhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet. Hogy ebből Székesfehérváron se legyen hiány, erről sokan gondoskodtak az új év indításaként. Immár nyolcadik alkalommal várták szerencsehozó lencsével az újévet a fehérváriak január 1-jén.

Dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében kiemelte: „Hagyomány már, hogy az újév első napján a szerencsehozó lencsével kívánunk egymásnak, közösségünknek békés, boldog új esztendőt. A 2013-ban indított kezdeményezés népszerűségét jól jelzi az is, hogy évről évre egyre többen jönnek el a közös lencseevésre.” Székesfehérvár polgármestere örömét fejezte ki, hogy sok ismerőssel, mosolygós arccal találkozhatunk a város új évet köszöntő közösségi rendezvényén. Köszönetet mondott a katonáknak, hogy ismét nagyon finom lencsét főztek.
A köszöntőt követően Ugrits Tamás pápai káplán, püspöki irodaigazgató Szent Máté evangéliumából olvasott fel egy részletet, mondott asztali áldást és áldotta meg a lencsét.

Székesfehérvár Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, a Fehérvári Programszervező Kft. és az Alba Plaza közösen gondoskodott arról, hogy szerencsésen induljon a 2020-as esztendő. A délután során az asztaloknál ülve baráti társaságok, családok és az egyedül érkezők is egy kis beszélgetésbe elegyedve, jóízűen fogyasztották el az ezerötszáz adag lencsefőzeléket, és kortyolták hozzá a meleg teát.

OKK Fehérvár

 

Megosztás