Épségben megúszták

2019-08-04 | Székesfehérvár
Saját autójával, jogosítvány nélkül, kis híján elütötte volt élettársát és annak párját.

A nyomozás adatai szerint L. János 2019. március 22-én délután Suzuki járművel közlekedett Székesfehérváron, a Szekfű Gyula utcában a Királykút lakónegyed felé. Haladása során észlelte, hogy volt barátnője jelenlegi párjával kézen fogva sétál. Dühében az autóval felgyorsított, majd a pár előtt 1-2 méterrel, a járdán állóra fékezte a Suzukit. Ezt követően kiszállt a járműből, hogy kérdőre vonja a két személyt egy korábbi sérelem miatt, de a férfi elfutott a helyszínről. L. János utánarohant, azonban nem érte utol, ezért visszaszállt az autóba, és elhajtott a férfi keresésére. Egy körforgalomnál érte őt utol, azonban a férfi – ahogy észlelte a Suzukit – ismét elszaladt.

A 36 éves polgárdi lakost a nyomozók közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során az is megállapítást nyert, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A eljárás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek megküldték.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  közleménye

 

A címlapkép illusztráció!

 

 

Megosztás