Épületséták a Kulturális Örökség Napjai keretében

2019-09-20 | Székesfehérvár
Idén is változatos programkínálattal vár mindenkit hétvégén a Kulturális Örökség Napjai. Sok épület és intézmény nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A Kulturális Örökség Napjait (KÖN) húsz éve, 1999 óta rendezik meg Magyarországon. Az Európa Tanács kezdeményezte program célja, hogy a kultúra, a művelődés, az építészet értékeire irányítsa a figyelmet. Szeptember harmadik hétvégéjén olyan épületek nyílnak meg a nagyközönség előtt, amelyek a hétköznapokban nem vagy ritkán látogathatók. Az év közben is nyitva tartó intézmények pedig az ezekben a napokban szervezett külön programjaikkal hívhatják fel magukra a látogatók figyelmét.

Az érdeklődők bejárhatják többek között a Városházát is. Vasárnap két időpontban, 10.00 és 14.00 órakor indul csoportos vezetés, a délutáni vendégeket a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András kalauzolja majd az épületben. A Városháza számos érdekes látnivalót rejt, azoknak azonban, akik a Szent Korona hiteles másolatát szeretnék látni, egy későbbi időpontot javasolnak a szervezők. A koronázási ékszermásolatok ezen a hétvégén Balatonfüreden, a Vaszary-villában vannak, és hétfőn kerülnek vissza a Díszterem melletti helyükre. A Városháza egyébként egész évben fogad látogatókat, hivatali időben bárki megnézheti a Dísztermet, valamint az emeleti folyosón a vitrinekben kiállított emléktárgyakat.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás