Folytatódnak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjei

2020-02-18 | Székesfehérvár
(Fotó:Pixabay) A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar (ARSO) 2020 első negyedévében is számtalan különleges eseménnyel várja zenekedvelő közönségét.

A január elseje óta kiemelt minősítésű művészeti szervezetként működő Alba Regia Szimfonikus Zenekar idén is számtalan különleges eseménnyel várja a zenekedvelő közönséget. A programokat ismertető keddi sajtótájékoztatón ifj. Major István, az ARSO igazgatója megtisztelő és felemelő feladatnak nevezte, hogy az idei évben egy igazi zenei és lelki feltöltődést adhat a zenekar a nagyböjti időszak kezdetén. Február 28-án, pénteken 18 órától a Szent Sebestyén-templomban Bach Máté-passióját hallhatják előadásukban.

Amint azt az igazgató elmondta, nagy vállalkozás ez a művészek részéről. A zenekar mellett nyolc szólista (Stefanik Márta, Tillai Csilla, Nagy Bernadett, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán, Gál József, Najbauer Lóránt, Borka Ákos), valamint két kórus: a Kodály Zoltán Iskola Gyermekkórusa (karnagy: Kneifel Imre) és a tavaly létrejött, hivatásos énekművészekből álló Ars Oratoria Kamarakórus előadásában csendül fel a közel háromórás mű.  Az est karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy lesz.

A város kulturális tanácsnoka, Brájer Éva köszönetet mondott a zeneszerető székesfehérváriak nevében a zenekar bátor vállalkozásáért, hogy vállalták Bach e grandiózus, szólistákra, kettős kórusra és zenekarra írott oratorikus passiójának előadását. A mű gerincét Jézus Krisztus szenvedésének és halálának Máté evangéliuma szerinti elbeszélése szolgáltatja. Igazán lélekhez szóló mű ez a nagyböjt kezdetén, tette hozzá. A Somorjai Ferenc hangversenybérlet kapcsán örömét fejezte ki, hogy folytatódik a beszélgetéssel fűszerezett koncertsorozat. Az idei évadban Bedő Imre, a Férfiak Klubja elnöke, Rákász Gergely orgonaművész és Kű Lajos labdarúgó lesz a Bartók Rádió műsorvezetőinek – Bősze Ádám, Bolla Milán és Ottmár Dávid – beszélgetőtársa.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT:

http://vertesinfo.hu/esemenyek/folytatodnak-az-alba-regia-szimfonikus-zenekar-koncertjei/

 

Forrás:OKK Fehérvár

Megosztás