Frankofón Filmnapok Székesfehérváron

2020-02-21 | Székesfehérvár
A nagy múltú Frankofón Fesztivál keretében idén már tizedik alkalommal rendezik meg a Frankofón Filmnapokat Budapesten és 14 városban. Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont az eseménynek március 19–21. között.

A gazdag kínálatból kilenc alkotást választott ki a fehérvári mozi; a filmeket francia nyelven, magyar felirattal vetítik.

A Frankofónia Nemzetközi Szervezet (OIF) 50 éves, a Frankofón Fesztivál 20 éves, míg a Frankofón Filmnapok 10 éves fennállását ünnepli ebben az esztendőben. Idén már 14 városban láthatja a magyar közönség az Algériából, Belgiumból, Franciaországból, Kanadából, Kenyából, Marokkóból, Svájcból vagy Tunéziából érkező alkotásokat.

A fesztivál népszerűsége évről évre nő: tavaly már több mint 13 ezer nézőt regisztráltak. Az idei programban 23 filmet tűznek műsorra: művészfilmek, vígjátékok, romantikus történetek és közönségfilmek egyaránt szerepelnek a filmnapok műsorán – több esetben a nemzetközi fesztiválokon is elismert filmeket láthat a magyar közönség, hazai premier előtt.

A gazdag kínálatból a Barátság mozi kilenc alkotást választott ki, ezeket kedvezményes áron hirdette meg diákcsoportoknak: a Nyomorultak című francia bűnügyi drámát, amelyet Oscarra is jelöltek a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában, Az ifjú Ahmed című belga-francia filmdrámát, Az igazság című francia-japán drámát, a Taníts meg repülni! című francia-norvég családi kalandfilmet, az Egy ember meghalt című francia animációs filmet, A torony című francia-svéd-norvég animációs filmet, a Rafiki című kenyai drámát, a Fordítók című francia thrillert és a Hogyan legyél jó feleség? című francia vígjátékot. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal vetíti a mozi; a kedvezményes vetítés részleteiről a www.baratsagmozi.hu honlapon lehet bővebben olvasni.

A kilenc film közül négyet a nagyközönség is megnézhet az esti, műsor szerinti vetítéseken:

A műsor, és a teljes cikk itt:

Frankofón Filmnapok Székesfehérváron

Forrás:OKK Fehérvár

Megosztás