Gripenek is repülnek a 24. Börgöndi Légiparádén vasárnap

2019-09-04 | Kulturális élet-Programok
Minden eddiginél különlegesebb program-összeállítással várja a látogatók ezreit a 24. Börgöndi Légiparádé szeptember 8-án, vasárnap a Börgöndi Repülőtéren. Az év legkiemelkedőbb repülős eseményén eddig példátlan mértékű szerepvállalással vesz részt a Magyar Honvédség.

A színes és tartalmas, gyerekeknek és felnőtteknek szóló, a repülés szinte minden ágát felölelő programokról Józsa Dávid vitorlázó műrepülő világbajnok, a Nemere-program vezetője, az egyesület alelnöke számolt be. Lesznek hátimotoros siklóernyősök, ejtőernyősök, vitorlázó- és motoros repülőgépek, kiképző vadászgépek.

Bemutatkoznak a magyar oldtimer flotta legszebb gépei, lesznek különféle szállítógépek,  kötelékben érkeznek Csehországból Tiger Moth gépek, de várható Jak 11-es az 50-es évekből, valamint L-29 Delfin sugárhajtású kiképző gép is. Bemutatót tartanak a Gripenek és újdonságként egy Airbusz 319-es, a Magyar Honvédség csapatszállítója is többször áthúz a repülőtér fölött.

Kapunyitás 8.00 órakor lesz Börgöndön, szeretettel várnak minden érdeklődőt! A helyszín megközelítéséről és a programokról részletes tájékoztatást olvasható az Albatrosz Repülő Egyesület közösségi oldalán.

OKK Fehérvár

 

 

Megosztás