Gyertyagyújtás, városházi séta, koncertek

2019-12-13 | Székesfehérvár
Advent harmadik hétvégéjén is sok program közül választhatnak a fehérváriak. Szombaton ünnepi pillanatokkal zárul a Vízivárosi Advent, a városházi séta résztvevői pedig a polgármesteri iroda ablakából tekinthetik meg a díszbe öltöztetett főteret. Vasárnap a Városház téri Adventi színpadon felgyúl a harmadik adventi gyertya, majd Wolf Kati lép színpadra.

/Fotó:Pixabay/

Advent harmadik hétvégjén a harmadik és negyedik gyertya gyújtásával, valamint ünnepi műsorral zárul a Vízivárosi Advent idei programja. December 14-én, szombaton 15 órakor a Vízivárosi Általános Iskola aulájában a polgármesteri köszöntőt követően Berze János református lelkész mondja el gondolatait, majd a Vízivárosi és a Rákóczi Utcai Óvoda, valamint a Németh László Általános Iskola gyermekei adnak műsort. A szépkorúaknak kedveskednek a programot záró koncerttel, amelyen Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész lép színpadra.

Szombaton 16.30 órától különleges élményben lehet része azoknak, akik részt vesznek a Nyitott Városháza sétán. Az érdeklődők bejárhatják a kívül-belül ünnepi díszbe öltözött épület egy részét, és megnézhetik az adventi belvárost a polgármesteri iroda ablakából. Az első csoport tagjait Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András kalauzolja.

Vasárnap a Városház téri Adventi színpadon Nagy Lili (ének) és Lakatos Zsolt (zongora) kiskoncertjét követően 18 órakor Ribi Péter, Székesfehérvár díszpolgára és Mészáros Attila alpolgármester gyújtja meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd Wolf Kati lép színpadra karácsonyi műsorával.

A színes programok mellett a hétvégén 17 és 20 óra között a Varkocs-szobornál interaktív hópelyhes, az Országzászló téren pedig kockaforgatós kinect játék várja a kicsiket és nagyokat. Az Adventi Fényvonat 16.30 órakor indul. Az ünnepi fénybe öltözött városnéző kisvonat a Belvárosban tesz egy félórás kirándulást. Regisztráció és jegyvásárlás: Tourinform Székesfehérvár, Városház tér (Hiemer-ház), 22/537-261, szekesfehervar@tourinform.hu

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás